GEZİ Günlüğü


                                                     





Ne Gezi'ydi be! Süper kahramanlar gibi gündüz işe, okula; gece destek vermeye koştuk oradan oraya. Gezi Parkı'ndaki direnişe katıl ya da katılma şu süreçte öyle fotoğraflar, öyle espriler var ki unutulmaz. Hep diyorum mizahla izah edilebilen her şeyi çok seviyorum diye!

İşte GEZİ'den akılda kalanlar;

Öncelikle olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük ve polis memuru Mustafa Sarı için Allahtan rahmet diliyorum. Unutulmayacaklar.
Limon, sirke, süt ve mide ilacı kullanımı konusunda uzman olduk adeta. Daha düne kadar TOMA nedir diye anlamını bilmiyorken şimdi nasıl kullanacağımızı bile öğrendik.
Hangi takımı tuttuğum önemli değildi fanatik Çarşı taraftarı oldum. KSK'li ve Göztepe'li taraftarlar belki de tarihinde ilk kez omuz omuza pozlar verdi. Zamanında nice öküz sevgililerime direndim ben bu ne ki?! Irk, din, dil, sosyal statü fark etmeden el ele olduk, Gezi'ye destek verdik.
Gece uyumak ihanet etmek gibi geliyordu sanki uyursam bir şeyler olacağı ya da bir şeylerden geri kalacağım korkusuyla sabahlamayı tercih ettim. Uyuyakaldığım zamanlarda da uyanır uyanmaz soluğu Twitter'da ya da Facebook'da aldım ne olmuş ne bitmiş diye... Okan Bayülgen'in halkla birlikte yaptığı canlı yayın... RedHack'in Halk Tv'deki konuşması... Annelerin çocuklarını yalnız bırakmayıp onlarla birlikte parka gelmesi... Hepsi unutulmazdı.
Ağaç, doğa, özgürlük ne kadar önemliymiş. Birbirimizi ne kadar çok seviyormuşuz da haberimiz yokmuş be!
"Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine"... Nâzım Hikmet kulaklarımda çınlıyordu.


"Çarşı orantısız güce karşı orantısız zeka kullanır." "İstanbul'un havası o kadar temiz ki; insanın içine çekince gözleri yaşarıyor." "Öldürmeyen biber gazı güçlendirir." "Galatasaraylıyım ama yükselenim Çarşı." "Halk Tv'ye bağış hattı açılsa da tüy dökücü krem reklamlarından kurtulsak." Biscolata erkeği out, çarşı erkeği in!"
"I can't stop myself from çapuling!"


                                               









                                     















                                                                         


      


                                             













                                   


                                           





                 






      

Yorumlar

Blogger Bolat dedi ki…
Ne günlerdi be Gülşah :) Çocuk cocuk torba boncuk Taksimdeydik :)
Ah ah! :) Bizler de İzmir'de her yerdeydik Bolat :)

Popüler Yayınlar