Hoş Gel 2018






Her yıl biraz daha büyüyoruz, biraz daha eskiyor ve biraz daha değişiyor her şey. Artan farkındalıklarımla, geçen yıllar içinde öğrendiklerimle, an be an değişen bakış açımla, yeni yıldan nihai beklentim sonsuz huzur ve mutluluk. Çünkü sağlık, mutluluk ve huzur varsa diğer tüm istekler de gerçek olur. Her yıl olduğu gibi bu yılda da iyi yürekli insanların kazanacağı bir yıl olması ve hiçbir zorluğun onları yıldırmamasını diliyorum. Neden mi? 
Zafer kazanma, güçlü olma, zenginlik günümüzün en önemli değerleridir. Bu sebeple de iyi yürekliler daha çok bocalar, acı çeker. İnsan sahip olma tutkusunu hedef haline getirdiği bu düzende, değerlerinden uzaklaşarak ahlaksızlaşır. Böylece hayatlarımız, iyi yüreklilerin üstüne basmaya çalışan az gelişmiş ve ahlaksız insanlarla tıka basa dolar.
Bir diğerinin kurdu haline gelen insanları daha yakından incelemek için iş yerlerinde, plazalarda (ki ben de bir plaza çalışanı olarak yaşadıklarım ve gözlemlediklerim doğrultusunda bunları yazıyorum.) yan yana masalarda aylık maaş ile çalışanlar arasındaki ilişkiye yakından bakabiliriz; orada, insanlardaki kazanma hırsı, mülkiyet tutkusu, daha iyiye ulaşma arzusu, koltuk sevdası ve problem dolu ilişkiler, her sabah tazeliğini korur. Çünkü her gün performans ölçülür, rekabet vardır ve rivayete göre en iyi olanlar kazanacak diğerleri bir şekilde elenecektir.
Her yıl olduğu gibi 2018'de de İyi yürekliler; yapılan fiziksel ya da psikolojik mobbinglere maruz kalsa da, yaşadıkları hayal kırıklıkları karşısında, hatayı kendinde aramayı bir kenara bırakıp, insana dair zaafları ve onları hatalara sürükleyen problemli sistemi düşünerek kendilerini korumaya almalıdırlar.
Dünyanın güzel insanların neşesine, mutluluğuna, keyifli ve iyiliksever davranışlarına fazlaca ihtiyacı vardır. Çünkü bu insanların üzüntüleri ile köşelerine çekilmelerini, hayatı ve kendilerini griye boyamalarını hiç istemiyorum. Sayıları az ve nesilleri tükenmekte olan iyi yüreklilerin bu yıl istediği her şey gerçek olsun.

Peki, 2018'de neler yapılabilir?

-Durumdan şikayet etmek yerine, hayatımızda güzel giden şeylere odaklanmalıyız.

- Yaşamı güzelleştirmeye, daha anlamlı kılmaya çalışmalıyız.

- Her gün hayatımızda güzel giden en az bir kaç şey için şükretmeliyiz.

- Pozitif düşünüp (biliyorum çok zor olsa da) pozitif hissetmeliyiz. Kendimiz pozitif ve sağlıklı olmazsak etrafımızdaki insanlara da bir yararımız olmayacaktır.

- Duygusal tüm çöplüklerden kurtulmalıyız. Affetmeliyiz, pişmanlıklardan uzak durmalıyız. Diyelim ki bunu kendimiz başaramıyoruz o zaman duygusal özgürleşme teknikleri ya da gerekirse bir uzmandan yardım almalıyız.

- Her gün kendimize 30 dakika bile olsa zaman ayırmalıyız. Bu özel zamanda kendimizi mutlu hissettirecek şeyler (hobi gibi) yapmalıyız. Mesela kitap okuyalım, film izleyelim, dans edelim, spor yapalım, ibadet edelim, meditasyon yapalım.

- Dinlenelim. Kaliteli ve düzenli uykunun sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu unutmayalım. Fiziksel sağlığımıza önem verelim. Yılda en az 1 kez check-up yaptıralım. (Doktora gitme fobim olsa da bunu yazıyorum. Çünkü biliyorum ki erken teşhis ve tedavi hayat kurtarır.)

- İçimizde bulamadığımızı dışımızda aramayalım. "İhtiyaçlar dıştan değil içten karşılanır." Ancak kendimizle olan bağlantıyı kurduğumuzda ihtiyaçlar giderilir.

- Evrenin düzenine ve akışına güvenelim. Bilinsin ki kontrol etmeye çalıştıkça her şey daha fazla kontrolden çıkacak. İlahi düzendeki akışa teslim olmanın huzurunu yaşayalım.

2017 çokça kazandığım, hayatımı değiştiren, zaman zaman ağlayıp zaman zaman güldüğüm yani az buçuk da olsa şansın benden yana olduğu bir yıl oldu. 

Ne diyelim, 2018'de gelenin gideni aratmayacağı bir yıl olsun inşallah!



Yorumlar

Blogger Bolat dedi ki…
2018 hoş gelsin :)
Hoş gidiyor bile inşallah :)
Yahya Aydoğmuş dedi ki…
Yıl 2019 geçmişi hatırlatıyor bu tarz yazilar
Zaman çabuk geçiyor.

Popüler Yayınlar