Gelsin 2015 Bildiği Gibi!



"Geçip giden huhuuu zamanları huhuuu bir yerlerde bulsam, sonra üzülsem üzüldüğüme üzülsem"?? Hay Allah'ım nereden geliyor aklıma böyle eksantrik şarkılar bilmem ki! Mirkelam arka fonda şarkısını söyleyip dursun ben de yeni yıl içerikli yazımı yazayım. Bayanlar ve baylar bir yılı daha devirmek üzereyiz iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla... Yarın için "sıradan bir gün işte aman gelsin 2015 bildiği gibi" diyenlerden misiniz yoksa "çok özel bir gün diye aylar öncesinden hazırlık yapıp yarının sürprizlerini düşünmekten bu gece heyecan içinde uyuyamayanlardan mısınız?" Ben ikisi de! Şöyle bir 2014'ün muhasebesini yaptım da bilanço baya ağır çıktı. Kan, gözyaşı, yıkılan binalar, yerle bir olan hayatlar, doğal afetler, insanoğlunun bitip tükenmeyen çilesinin yanında aç gözlülüğü, lanet olası hırsı, ve bir türlü tatmin edemediği egosu yüzünden ekolojik dengelerin bozulması ve bu sebeple dünyanın yaşanmaz bir hal almaya başlaması, stres, hayal kırıklıkları, acılar, mutsuzluklar, yapılamayan ya da bozulan planlar, ertelenen bin bir çeşit iş, yetmeyen zaman, kavgalar, ayrılıklar, ölümler... Hiç mi iyi bir şey aklıma gelmedi? Geldi! Ve o iyi şeylerin katlanarak 2015 yılında da hak eden herkesi bulmasını diliyorum. Hem benim öyle herhangi bir beklentim de yok, ne de olsa "beklentiler sadece üzer." Sadece şu kadarını söylemek istiyorum;
Gönlünden geçenle senin için hayırlı olanın kesiştiği yolda, umutsuzluğuna göz alıcı parlaklıkta bir ışık, sevgisizliğine sımsıcak bir kalp, yılmışlığına ve tükenmişliğine kocaman bir güç, yaralarına pansuman, kayboluşuna bir buluş, bezmişliğine yenilik, kaybedişine zaferler, mutsuzluğuna en içten ve gerçekçi kahkahalar, hastalığına şifa, derdine deva, iyiliğine ve güzelliğine şans, yalnızlığına sarılacak bir dost, açılmasını istediğin kapılar, çok zevk alarak uğraşacağın bir iş, yeni keşfedeceğin yerler ve yeni tanışacağın insanlar, öğrenince şaşıracağın bilgiler ve okumak için sabırsızlanacağın kitaplar, kursakta kalmayan hevesler edin.
Yanlışları, haksızlıkları, kalp kırmaları, hor görmeleri, şikayetleri, içi dışı bir olmayıp arkandan iş çevirenleri, huzur bozucuları, seni sürekli olarak hayal kırıklığına uğratanları, yaşamını aydınlatamayıp seni karanlığa itenleri, elini uzattığında o eli kendine doğru çekemeyenleri 2014'e göm!

Arkadaşım geçen gün Prof. Dr. Ahmet Salim Göktepe'nin aşağıda paylaştığım bir yazısını okuttu bana. Şimdi senden bu yazıyı hayatındaki insanları gözden geçirerek dikkatli bir şekilde okumanı istiyorum. Aklını başına aldığın iyi bir yıl olması dileğiyle...





Yorumlar

Unknown dedi ki…
Merhaba, yazıma atıfta bulunduğunuz için teşekkür ederim. Yazının geniş halini ahmetsalimgoktepe.com adresinde okuyabilirsiniz. Gerçek dostlarınızla geçireceğiniz sağlıklı bir yıl dilerim.

Prof. Dr. Ahmet Salim Göktepe
Merhaba, esas ben teşekkür ederim. Size de sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl dilerim.

Popüler Yayınlar