Gülmek İyileştirir Derneği




Derneğin Amacı

Ciddi hastalıklar ve travmalar sebebi ile gülmeye ihtiyacı olan ama destek alamayan çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sağlamayı amaçlar. Gülmenin iyileştirici gücüne inanır.

2014 yılında lösemi teşhisiyle tedavisine başlanan ve 2016'da sağlığına kavuşan Bahar'ın annesi Aslı Bastıyalı tarafından kendi tedavi süreçlerinde yaşadıkları psikososyal destek ihtiyaçlarından yola çıkılarak kurulmuştur.

İstanbul Altunizade, Şişli ve Pendik'te bulunan Hijyenik Oyun Merkezleri'nde okul öncesi çağda olan ve kanser tedavisi sebebi ile bağışıklığı baskı altında olup okula gidemeyen, sosyal hayata karışamayan çocuklara özel, ücretsiz oyun ve sosyalleşme hizmeti vermektedir.

Merkezlerde aynı zamanda ailelere de ücretsiz psikolog desteği sunulmaktadır.

Bağışçı haklarını tanıyan, şeffaf ve hesap verebilir dernekler platformu Açık Açık'a üyedir.

Kaynak: https://gulmekiyilestirir.org.tr/kimiz/dernegin-hikayesi/


Nasıl Tanıştık?

Dernekle yollarımız kesişeli 5 ay kadar oldu. Okuduğum bir dergide adını duyup araştırmasını yaptıktan sonra derneğin iletişim gönüllüsü olmaya karar verdim.

Çoğu hastalığın baş düşmanı gülmek eyleminin mucizesine inanan ve hayatı boyunca gülümsemeyi her ne pahasına olursa olsun yüzünden eksiltmeyen biri olarak işin içinde hem çocuk hem gülümsemek gibi iki önemli kavram bulunan böyle anlamlı bir kuruluşa destek vermek benim için gurur ve mutluluk oldu.

Bu yıl Maraton İzmir 2022'de Gülmek İyileştirir Derneği'nin kanser savaşçısı çocuklara özel Samsun'da açacağı 4. Hijyenik Oyun Merkezi projesine destek olmak amacıyla ("Oyun tüm çocukların hakkı") İyilik Peşinde Koşacağım. Birinin hayatına dokunmanın, fark yaratmanın en güzel yolu bugünlerde buradan geçiyor. İnanıyorum ki hayatı sevgi, iyilik ve gülmek kurtaracak.

Geçtiğimiz gün koşucu tişörtüm de kargoyla geldi, sanırım hayatımda giyeceğim en anlamlı tişörtlerden biri olacak. Öyle heyecanlı ve mutluyum ki...




 Minik kahramanlarımızı birlikte gülümsetmek için az çok demeden, gönül rahatlığıyla kampanyama bağış yapabilirsiniz. Kampanya için son gün: 2 Mayıs 2022

Şimdiden destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Kampanya linki: https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC81944






Yorumlar

Popüler Yayınlar