Sürpriz Yumurtayı Biliyorum Da Sürpriz Perisi'de Ne İş?






Malum 14 Şubat'a sayılı günler kaldı. Eşine, sevgilisine ya da kendisi için özel bir anlam ifade eden kişiye sıra dışı, cazip ve unutulmaz bir şeyler yapmak isteyen birilerine yardımcı olabilirim diye düşündüm ve sıvayıp kollarımı yazmaya başladım. Ne de olsa herkes benim gibi sap değil. Kendime yararım yok belki sana olur he ne dersin?
"Sürpriz Perisi" önce ismi sonrada yaptıkları organizasyon itibariyle dikkatimi çekti. Adı üstünde işi sürpriz yapmak. Git işine Gülşah canın sıkılmış senin kafa mı buluyorsun bizimle diyenlere birazdan bu dediklerine pişman olabilirsin zira https://www.surprizperisi.com/ adresini tıkladığında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın diyorum ve ekliyorum. Klişe sürprizlerden sıkıldıysan tıkla, özel bir şeyler yapmak istiyorsan ama yaratıcı değilsen tıkla, son dakika insanıysan ve yumurta kapıya dayanmışsa tıkla ya da en azından sırf merakından tıkla işte ya!



Şahsen sürpriz yapmayı da bana sürpriz yapılmasını da çok seven bir tip olduğum için acayip bir şekilde ilgimi çekti yaklaşık 1 saattir filan siteyi inceliyorum ve bir sürpriz de onlara ben yapmak istiyorum insan kaynakları kısmından iş başvurusu yapacağım buraya birazdan. Neyse gelelim fasulyenin aman ne fasulyesi "sürpriz yumurtlayan" (Bence resmen bunu yapıyorlar)  ekibin faydalarına; Şirin Yücel ekibin "Surprise Maker" and "Dream Creator" kişisi vay be! "Düşleri Sihirli Dokunuşlarla Gerçeğe Dönüştürme" işinin yaratıcısı da diyebiliriz çünkü sloganları böyle! Yücel, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu ve ilk yüksek lisansını İletişim ve Reklam üzerine Londra'da yapıyor. Daha sonra Türkiye'ye döndüğünde İşletme üzerine ikinci yüksek lisansını yapan Yücel hayatı boyunca bir çok değişik kültürde, değişik meslek gruplarından insanla iletişim halinde olduğunu ve bunun da kendisine geniş bir bakış açısı ve güçlü bir empati duygusu kazandırdığını söylüyor. Tabii sosyolog olması da kendisine avantaj sağlıyor. Bu dünyaya gelen her insanın bir amacı olduğuna inanıyor ve kendi amacının da insanlığa fayda sağlayarak, onları mutlu etmek diye tanımlıyor. İşte bu noktada Yücel, "Sürpriz Perisi Organizasyon ve Danışmanlık" firmasını kuruyor.
Sürpriz perileri onlarla çalışmaya karar verdiğiniz andan itibaren hizmetinize geçiyor şöyle ki; mail ya da telefonla ulaşabiliyorsunuz onlar da sizinle iletişime geçiyor ve yüz yüze görüşeceğiniz günü kararlaştırıyorlar. "Görüşmede sürpriz yapacağınız kişiyi detaylı tanımaya çalışır ve nasıl bir sürpriz yapmak istediğinizi öğrenir ve o kişiyi mutlu edeceğinize inandığımız en yaratıcı, en farklı alternatifleri sizin için senaryolaştırırız" diyorlar. Kısaca hayalinizdeki günün dört dörtlük olması için en ince ayrıntısına kadar planlanan teklifi size sunar siz de onayladıktan sonra gerisi sürpriz perisinin dokunuşuna kalıyor. Ekip sağlam; metin yazarı, grafiker, tiyatrocu, avukat, psikolog, sosyolog, gazeteci, fotoğrafçı ve iletişim danışmanından oluşan normal hayatta kolay kolay bir araya gelemeyecek olan insanların yer aldığı bir ekip çalışması ürünü yani. Teşekkür mektuplarını okudum da İstanbul ağırlıklı olsa da İsviçre'den ve Türkiye'nin dört bir yanından bu deneyimi yaşamış insanların mutluluğu gözlerimi yaşarttı ve dedim ki hey gidi Gülşah bir gün bu kadar ince düşünecek bir sevgilin olacak mı? Yoksa kaderinde doğum gününü unutmuş ya da sürpriz denilince tek anladığı kırmızı gül olan adamlarla dolu bir hayat mı bekliyor seni?  Not: Bu kadar uğraşmasan da olur ben küçük sürprizlere de hayır demem.
Bu arada akla ve kalbe zarar sürprizler gerçekleşmiş sitedeki fotoğraflardan bunu da anlıyoruz ne diyelim darısı başımıza!

Yorumlar

AslıASLI dedi ki…
Öyle bir anlatmışsınki hemen bakıyorum siteye :)
Bak bakalım canım :) Ben şahsen beğendim, ilginç geldi tabii renkler ve zevkler farklıdır :)

Popüler Yayınlar