Aldatılmak Güzeldir

 
 




"İlk insan olduğuna inandığımız Adem'in, tek seçeneği Havva olmasaydı acaba davranışları nasıl olacaktı? Yine Havva'yı mı seçecekti, yoksa bir başkasını mı? Diyelim ki birini seçti acaba ömür boyu seçimine sadık kalacak mıydı? Sanmıyorum. Yasaklanana uzanabilecek 'cesareti' gösterebildiyse eğer seçiminin dışında kalacak olana da yönelecek cesareti bulacaktı" diyerek başlıyor kitap 7 kısımdan oluşuyor; 1. Kısım: Tek Eşli miyiz, Değil Miyiz? 2. Kısım: Aşk Nedir Nasıl Ve Niye Aşık Oluruz? 3. Kısım: Sadakatsizlik İhanet Ya da Aldatma 4. Kısım: Kadınlar İçin Hangileri Aldatma Sayılıyor? 5. Kısım: Türk Erkeği Nasıldır? 6. Kısım: Bazı Kadınlar Aldatılmaya Mahkumdur 7. Kısım: Aldatılmayı Takmayın, Bırakın Yapsın
Beni fazlasıyla sardığını söylemek isterim. Aldatılmayı çok sıra dışı bir dilde anlatmış öyle ki aldatan için gerekçelerini paylaşırken genel olarak onlar ve bizler başlığı altında kadınlar ve erkekler açılımında esprili dili ile mantıklı tezler kullanarak bu durumu kırıcı olsa da etkilenmeden atlatabilmek mesajını bulabiliyorsun.(Ne dedim lan öyle çok acayip bir şeyler yazdım ama olsun anlamışsındır beni) :) Bir de aldatılan ünlü kadınlardan alıntılar/anektodlar var ki vay be dedim gerçekten zamanında Zuhal Olcay bile aldatılmıştı yani! Bir de kitapta bu acı tecrübeyi yaşayanların anlattıkları var ki satırları okurken tüylerim ürperdi, ağladım resmen!  "Yemek yedikten sonra canının tatlı çekmesi kadar doğal" kabul edilebilen bu durumu o kadar farklı pencereden ele almış ki Ayşe Kardeşoğlu okurken hiç sıkılmadım aksine oldukça eğlendim diyebilirim. Neden bilemiyorum ya zamanında başıma geldiğinden bağışıklık kazandım ya da günümüz aşklarının beni tatmin edemeyişi bu durumu çoktan kabullendiğimi ve sorgulamayı bıraktığımı gösteriyor. "Aldatmak bir ruh hali değil, karakterin dökülüş biçimidir." Dedikten sonra yoluma devam ederim. Bana ne abi o kaybeder! Kendini sinsi ama akıllı sanıyorsun ya öyle değil. (Görmesem bile hissederim elbet kulağıma da gelir. Üzgünüm benden kaçmaz canım! Ben edebiyle seviyorsam sen de beni öyle sevmelisin ibneliğin lüzumu yok!)
O değil de kimse sütten çıkmış ak kaşık modunda takılmasın valla neler gördük! Yanında sevgilisi/eşi varken başka erkeklerle flört eden hatunun yaptığı aldatma olmuyor mu yani? İlişkisi olduğu halde kendini "göz çapkını" olarak niteleyip yakışıklı erkekleri süzüm süzüm süzen kadın da aldatan kategorisindedir benim nazarımda sevgilisi/eşi olduğu halde başka kadının/kadınların kucağına koşan erkek de...
İnsanın kendisine karşı dürüst olmadığı her durumdan bir aldatma hikayesi çıkıyor ne yazık ki! O sebeple kadın-erkek aldatır değil karaktersiz insan aldatır diye düşünüyorum. Gözümde zerre değeri kalmayan insan müsveddeleri! Geçen yine aldatılmış bir kız arkadaşımı teselli ederken buldum kendimi cümlelerim "seni çok iyi anlıyorumdan" öteye geçemedi tabii! Ona da bu kitabı okumasını tavsiye ettim.
Neyse damarıma basılan bir konu olması itibariyle baya sinirleniyorum o sebeple çok uzatmadan bu kitabı al, oku ve başucuna koy diyorum.

               Güzel de kitabı soda içerek okuduğuma göre hazmedemediğim gerçekler var!



Kitaptan kısa kısa notlar:

Biz bebeklerimizle oynayıp, annemizin pişirdiği yemekleri öğrenmeye çalışırken, aynı yaşlarda başka bir evde, bir erkek çocuğu Action Man'leriyle oynar, düşman askerlerini "dışın dışın" nidalarıyla öldürür, o anda babası içeri girer, "Mehmet amcası benim oğluma sınıftaki bütün kızlar aşık olmuş, o büyüyünce var ya of! Arabasına atladığı gibi her gün bir başka kızla gezecek, kızlar kıskançlıktan birbirini yiyecekler." diyerek, oğlunu balon gibi iyice şişirirler.

Biz kadınlara hayatta sunulan iki seçenek var; bir erkekle evlenmek ya da yalnız kalıp "kız kurusu" olmak. Bekar kalanlardan "arızalı" ya da "gudubet" diye bahsederler.
Bekarlık hayatını normal kadınlar seçmez, bekar olunmaz, bekar kalınır. Evli olanlar nedense hep bir basamak önde sayarlar kendilerini, "ben evlendim, sende bir şey yok mu?" "Aman kızım çabuk tut elini, bak yaşın da geçiyor, çocuk yapamazsın sonra"...

Bir kebapçıya gidersiniz. Her zaman yediğiniz, lezzetine bayıldığınız, büyük bir iştahla yediğiniz o kebabı sipariş edersiniz. Görünüşüyle, tadıyla her zamanki gibi güzel olmuştur...
Karşı masada bir adam sebzeli bir kebap yiyordur, daha önce yemediğiniz, hiç denemediğiniz bir kebabı siz, iştahla lokmalarınızı atarken bir yandan onu izlersiniz, onu mu alsaydım acaba? Denese miydim? Ya güzel değilse? Bu kebap da iyi gerçi ama acaba bir daha ki sefere ondan mı yesem?
Diye bakar durursunuz adamın ağzına attığı lokmalara. Kebabınızı yiyip kalkarsınız. Ertesi akşam aklınıza takılan o kebabı yemek için aynı yere gelirsiniz ve menüyü açıp resmini görürsünüz. Gülümseyerek "bundan istiyorum" dersiniz. Sebzeli kebap gelir, merakla tadına bakarsınız ama yüzünüzde ekşi bir ifadeyle "o kadar da lezzetli değilmiş, benim acılı Adana'm çok daha güzelmiş" dersiniz.
İşte budur aldatmak!




"Kadın her ihtiyacını karşılayabilecek tek bir erkek ister, Erkek; tek bir ihtiyacını karşılayacak her kadını."

En ustaca işlenmiş cinayet bile arkasında mutlaka bir iz bırakır eğer akıllı bir kadınsanız fazla ipucuna da gerek yok aslında, siz havadaki kokudan bile anlarsınız.

"Erkeğin orospusuna çapkın; kadının çapkınına orospu denilen bir toplumda yaşıyoruz."

"Biri sizi aldatırsa suç onundur. İkinci kez aldatırsa suç sizindir."

"Hamileliğin, sarımsağın, aldatmanın azıcığı olmaz."

Amerika'da bir araştırma yapılmış. Bu Amerikalılar biliyorsunuz ömrünü araştırmalara harcayan insanlar.
Gece yarısı bir erkek neden yataktan kalkarmış konu bu. Cevaplara bakar mısınız lütfen...
İşte sonuçları:
Sigara içmek için %1
Telefon için %2
Tuvalete gitmek için %3
Buzdolabına gitmek için %8
Eve gitmek için %83

Futbol maçları hakkında çok iyi bilgi sahibi olun. Hangi takımın, hangi gün, saat kaçta maçı var iyice öğrenin. Her erkek mutlaka bir kez "arkadaşlarla maça gittim" yalanını söyler.

"Erkekler ikiye ayrılır, aldatmış erkekler ve henüz aldatmamış erkekler."

"Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır." (Schiller)

"Gerçekten sadık olduğumuz yegane anlar; delicesine aşık olduğumuz anlardır. Ondan sonra ise; ya sadık görünürüz ya da fırsat bulamayız." (Emre Yılmaz)

Aldatılmak; reçelin içinden çekirdeği çıkartılmamış vişneye denk gelmektir.
Ya soğukkanlılıkla çıkarıp atarsınız
Ya dişinizi kırarsınız
Ya da yutarsınız.

Her güzel ve başarılı kadının arkasında, onu aldatmış onlarca erkek vardır.

Adamın sık sık arayıp sorması, orada daha ne kadar kalacağını öğrenmek istemesi, çapkınlık yaptığı kadınla evde biraz daha vakit geçirmek istemesindendir.

Facebook'daki "Arkadaşlarım" listesine sevgilisini, kocasını ekleyen kadınlar... Bırakın kocanızı, sevgilinizi çemberin içine almaktan artık oraya ilkokul arkadaşlarınızı koyun ne bileyim yabancı dil kursundan arkadaşlarınızı koyun, yıllardır ulaşamadığınız kolej arkadaşlarınızın fotoğraflarını koyun. Sizin sevgiliniz ya da kocanız olduğunu bilen biliyordur zaten.

Artık kimseye aldatılma hikayeleri cazip gelmiyor. Daha in olan konu aldatılmayı aşmış kadınlar.
Çünkü kadınlar güçlendiler. Aldatılmaya alıştılar ya da artık bunu takmıyorlar. Yepyeni bir devir açılıyor. Erkekleri ve aldatılmayı takmayan kadınlar geliyor!
Oturun, sabredin ve bekleyin. Her şey en fazla bitene kadar sürer hem.

"Siyasi ve ekonomik özgürlükler azaldıkça cinsel özgürlükler artar." (Brave New World/Aldos Huxley)

"Ağırdır uykusu aldatılmış olanın ve delik deşik uykusu aldatanın." (Cemal Süreya)

"Sevgi emektir, emek ise; vazgeçmeyecek ama özgür bırakacak kadar sevmektir." (Can Yücel)

Bir Kadın Olarak İlişkiden Ne Bekliyoruz?
İkimizde kartları açık oynayalım. Üzerimde baskı kurma, gereksiz kıskançlık krizlerine girme, senden önce yaşadıklarıma karışma. Kartları açık oyna ki bende nasıl davranmam gerektiğine karar vereyim. Seninle ilgili ÖZEL haberleri başkalarının ağzından duymaktansa önce benim duymam daha sahici bir ilişki için gerekli ve önemlidir.
Ve herkes bir gün gidebilir, tıpkı sizin de gidebileceğiniz gibi.
Gidenler gidiyorsa bırakın gitsin. Sizin daha önce gideniniz olmadı mı sanki?













               

Yorumlar

ilhan dedi ki…
Bir bay olarak okudum yazdıklarınızı size tamamen hak verdim. Yanlış anlamayın tebessümle okudum çoğunu hatta bazı yerlerde sesli olarak güldüm. Fotograf ve yorum nefis.(soda şişeli) Kitaptan alıntılar daha da güzel. Trajikomik oldu galiba biraz.Güzel bir paylaşım oldu.
Çok teşekkür ederim :) Kitabı okumadıysanız da tavsiye ediyorum. Saygılar&Sevgiler...
Emek harcadığım bir kitap için güzel cümleler yazılması hoşuma gitti. Hiç bu kadar uzun yorum yapan olmamıştı. Gülümsettiniz beni:) Sevgiler.A
Betty Blue :) Rica ederim esas ben teşekkür ediyorum. Kitap baştan sona harikaydı ve soluksuz okudum diyebilirim. Sevgiler :)
En azından paran boşuna gitmemiş, çok sevindim:)
Kitap için harcadığım paraya acımıyorum :) Hele ki bu kadar güzel ve değişik bir içeriğe sahipse hemen alırım. Ellerinize ve emeğinize sağlık!
Blogger Bolat dedi ki…
Aldatan karşısındakini değil kendini aldatır :)
A.O Bolat Elbette ki! :)
İçerik çok faydalı olmuş. Teşekkürler. Eski sevgiliyi unutmak üzerine bir yazı yayınlamıştım. Dilerseniz okuyabilirsiniz: eski sevgiliyi unutmak
Yazınızı okudum ben de teşekkür ederim. Her insan hayatında mutlaka en az 1 kez sağlam bir aşk acısı çekmiştir. Ben bunun tek çözümünün zaman olduğunu düşünüyorum. Sabahtan akşama kadar yazsak çizsek de o acı dibine kadar yaşanmadan geçmez. Sevgiler! :)

Popüler Yayınlar