Odalarda Işıksız Kaldık



İlk olarak 1990'da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede kansere yakalandığı fark edilen, altı ay ömür biçilen ama pes etmeyen Kayahan, hastalık 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yılmamıştı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı. Uzun süredir tedavi gören usta sanatçı, amansız hastalığı maalesef yenemedi.

Kayahan'ın Müzik Dolu Hayatı

Sanatçı Kayahan, 29 Mart 1949'da İzmir'de dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçiren Kayahan, Daha sonra İstanbul'a yerleşti. İstanbul'dan sonra uzun süre Balıkesir-Gömeç'teki Sevgi Köyü'nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi'nin kesiştiği Hülyam Çıkmaz'ında yaşadı. Bu köydeki bütün cadde ve sokaklar Kayahan'ın şarkılarının isimlerinden oluştu.
Bugüne kadar 3 adet 45'lik, 1 longplay, 13 kaset ve CD ile bir single çıkaran ödüllü sanatçı, 1986'da "Geceler" şarkısıyla ilk büyük ödülünü "Altın Portakal"la elde etti. 1989'da Eurovision Şarkı Yarışmasında "Gözlerinin Hapsindeyim" ile Türkiye'yi temsil eden Kayahan 1991'de çıkardığı "Yemin Ettim" albümüyle büyük başarı yakaladı.

"Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz"

"Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz" sloganıyla tanınan sanatçı, bugüne kadar, "Benim Şarkılarım", "Siyah Işıklar", "Yemin Ettim", "Odalarda Işıksızım", "Son Şarkılarım", "Benim Penceremden", "Canımın Yaprakları", "Emrin Olur", "Beni Azad Et", "Gönül Sayfam", "Ne Oldu Can", "Kelebeğin Şansı", "Biriciğime", "365 Gün" isimli albümleri sevenleri ile buluşturdu.
"Sarı Şekerim", "Vazgeçmem", "Aman", "Ben Anadolu Çocuğuyum", "Allah'ım Neydi Günahım", "Emrin Olur", "Bir Aşk Hikayesi", "Beni Azad Et", "Ölmem mi Lazım", "Tek Delikli Kaval", "Gözlerinin Hapsindeyim" isimli şarkıları Nilüfer'in yanı sıra pek çok ünlü sanatçı tarafından yorumlanan Kayahan, yurtiçinde ve yurtdışında pek çok konser verdi.

Başarılı sanatçı, 1990'da yumuşak doku kanserine yakalandı, hastalık 2005 ve 2014'te tekrar etti. İpek Tüter ile evli olan sanatçının Beste ve Aslı Gönül isimli iki kızı bulunuyor.
Kaynak: haberler.com

90'larda çocuk olmuş herkes gibi benim de hayatıma şarkılarıyla dokunan güzel insandı. Galatasaraylı olmasını bir başka severdim.
Şarkılarıyla büyüdüğüm insanın öldüğünü öğrenmek çok acı! Çocukluğumdan bir parça daha gitti.
Küçüktüm, biriktirdiğim harçlıklarla ilk aldığım kasetlerden biri Kayahan'ındı, o kasetteki tüm şarkıları ezberleyene kadar dinlerdim. Yüreğime işler öyle dokunurdu ki o sözler...  Bu satırları bile yazarken gözlerim doluyor, ağlıyorum. Zordur böyle zamanlarda yazacak bir şeyler bulmak, boğazım düğümlü, içim sızlıyor, sanki çok yakın bir akrabamı kaybettim. Oysa dün ölüm haberini aldığımda aynı zamanda halamı kaybedeli de tam 1 yıl olduğunu düşündüm. Zaman çabuk geçiyor ve insanoğlu her acıya alışıyor fakat onda iz bırakanı unutmuyor. Unutulmayacak, şarkılarınla ve o beyefendi tavrınla hep bizimle olacaksın büyük usta Kayahan.

Ne denir ki odalarda ışıksız kaldık! Allah rahmet eylesin.













Yorumlar

Adsız dedi ki…
herşey iyi de biraz fazla teorik kaçmış gibi.
Beğenmiyorsanız takip etmek zorunda değilsiniz.

Popüler Yayınlar