Kim Yahu Bu Can Bonomo?






Bayanlar ve baylar şimdi de karşınızda bu sene Bakü'de 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek isim Can Bonomo.
Eurovision için Kıraç, Atiye, Sıla, Murat Boz, Hande Yener gibi isimlerin konuşulduğu bir dönemde TRT yönetimi ters köşe yaparak Eurovision için Can Bonomo'yu tercih etti. Aman ne iyi etti de seçti diyenler de var çok şaşırıp cacık olmaz diyenler de var e tabi bir de kim yahu bu Can Bonomo diyenler var...
 Müziğe 8 yaşında gitar çalarak başlamış Can Bonomo. İzmir'li. Ortaokul ve lise boyunca müzik çalışmalarını İstanbul'da sürdürdü. Müzik dünyasına ses Prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümünde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101'de radyoculuk yaptı. Televizyon kariyerine Number One TV ve MTV'de çeşitli programlar yaparak devam etti. Kariyeri sürecinde çeşitli reklamlarda rol aldı.
İlk albümünü yaklaşık iki yıllık bir çalışma sonrası Ocak 2011'de "Meczup" ismiyle yayınladı. Albümde biri hariç tüm parçaların söz ve bestesi Bonomo'ya ait. Düzenlemeler ise aynı zamanda albümün prodüktörü ve müzik direktörü Can Saban imzalı. Çıkış parçası "Şaşkın" ama ben onu ilk kez ikinci klip çalışması olan "Bana Bir Saz Verin" ile tanıdım. Renkli, farklı ve oldukça ilginç gelmişti bana.
Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, The Libertines, The Kinks, Wax Poetic ve The Beatles'dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, Alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen müziğe "İstanbul Müziği" ismini veriyor.
Müziğin yanı sıra fotoğraf çekmeyi ve illustrasyon yapmayı seven Can Bonomo, 8. Radyo Boğaziçi Müzik ödülleri 2011 "En iyi çıkış yapan sanatçı" ve 38. Altın Kelebek Televizyon ödülleri 2011 "En iyi çıkış yapan solist" ödüllerinin de sahibi. Vücudunda tam 17 tane dövme var; en çok yırtık tişört giymeyi seviyor. Göğsündeki dövme favorisi bunun sebebini de hem geçtiğimiz yıl meme kanserinden kaybettiği annesinin ismini temsil etmesi hem de ilk dövmesi olmasıyla açıklıyor.
Sen tanımıyor olabilirsin ama Can Bonomo'nun ciddi bir genç hayran kitlesi var. Bunu kabul etmelisin. Ha seversin sevmezsin o ayrı. Bir de şunu iyice anlamak lazım Eurovision'da  popülerlikten ziyade, gidenin söylediği şarkı ve sahnede sergileyeceği performans önemli.
  
Bonomo'nun merak edilen soy adına gelince, kökeni latince ve "iyi insan" demek. Ailesinin bir kısmı İtalya'da yaşıyor. Özellikle internette çıkan "Yahudi, İsrail ile ara düzelsin diye seçildi" ifadelerine oldukça üzülmüş "Ben Türk'üm ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye'yi temsil edeceğim" diyor.
Ne diyelim başarılar Can Bonomo...


Yorumlar

hayatreceli dedi ki…
ben çok sevdim bu çocuğu kanım ısındı inşallah başarılarıda güzel olur canım:)
sevgiler...
İnşallah yüzümüz ak döneriz canım :)

Sevgiler :)

Popüler Yayınlar