Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler Listesi






"Hayat kısa, sanırım sadece öldüğümüzde anlayacağız bunu" der ünlü bir söz... Eminim ki ölmeden önce yapmayı istediğimiz tonlarca iş vardır ama hayat curcunasından buna ne kadar fırsat bulabiliyoruz? Valla senin yapmak istediklerin neler bilmiyorum ama ben dün gece oturdum ve kendime bir liste çıkarttım:

1) Karadeniz turuna çıkmak(Egeli bir insan olarak her daim Karadeniz'i merak etmişimdir o yüzden ölmeden önce yapmam gerekenler listesinde ilk sırada yer alıyor)


2) Yamaç paraşütü yapmak(Vaaay! Düşünsene yerden yükseldikçe kendini nasıl hissettiğini? Kalkış ve süzülüş anının verdiği adrenalini hiç bir şeye değişmezdim)


3) Hayatımın bir döneminde oyunculuk yapmak (Lisede tiyatro gösterisi yapmışlığım bile varken bu sanata neden uzak kalayım üstelik yetenekli de sayılırım. Buradan yönetmenlere sesleniyorum artık beni keşfedin!)

4) Evlenip, çoluk çocuğa karışmak (Sanırım bunu benden çok annem istiyor yoksa bana sık sık turşu muamelesi yapmasının başka bir anlamı olamaz diye düşünüyorum; evet gerçekten ölmeden önce evlenip, çocuk sahibi olmayı ve o sorumluluğu tatmayı çok istiyorum)


5) Hayranı olduğum bir sanatçıyla tanışıp, sohbet etmek (Bunu ilk kez Okan Bayülgen'le gerçekleştirmiştim inanın görüldüğünün aksine çok sempatik, mütevazı ve cana yakın bir insan... Daha sonra bir kaç ünlü ismi daha tanıma fırsatım oldu ama Okan Bayülgen'in yeri bende ayrıdır.)


6) İtalya'da yaşamak( Malum ekonomik krizde olan ülkeler arasında İtalya'da geliyor şu sıralar ama ben ne yapıp ne edip bir şekilde orada bulunmak istiyorum ve bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Ne demişler "dil yerinde öğrenilir" Hem İtalyancayı hem aşka olan inancımı bu sayede geliştirebilirim zira İtalyan erkeklerinin ünü tüm dünyaca kabul edilen bir gerçek öyle değil mi?)


7) Nesli tükenmekte olan türlerin fotoğraflarını çekmek (Ne kadar enteresan olurdu ya! Hayatın boyunca saklayacağın ve baktıkça hayatın anlamını kavrayabileceğin bir anı olur)

 8) Bir kültür ikonunun mezarını ziyarete gitmek (Mesela Che Guevara, Picasso ya da önemli olduğunu düşündüğün herhangi bir şeyi icat etmiş biri olabilir bunu yapmayı istiyorum gerçekten)

9) Dünyaya uzaydan bakmak (Eveeeet! Hayatımda bir günlüğüne de olsa uzaya gidip gelmek istiyorum)

10) Bir Mini Cooper ya da Vespa sahibi olmak (Uuuv beybiii! Onlarla tur atmak paha biçilmez bir mutluluk olurdu her halde)


11) Dünya klasiklerini bitirmeye çalışmak (Öööf! Cidden bazıları çok sıkıcı oluyor ama sırf emeğe saygıdan okuyorum)

12) Birini affetmek! (Yazması kolay da yapması zor arkadaş! Gerçi kinci bir yapım yok ama bana yapılan iyi ya da kötü hiç bir şeyi unutmuyorum. Affetmeye gelince tamam bunu tekrar düşüneceğim)

13) Bir maskeli baloya katılmak ya da bunu organize etmek (Ufff! Düşünsene hoşlandığın çocuğu filanda çağırıyorsun ama gidip yanlış kişiyle yakınlaşıyorsun ha ha ha... (Bungee Jumping yapmak kadar heyecan verici olmalı!)


14) Bir ev satın almak (Tabi ki de bunu herkes ister ama ben mümkünse farklı bir şehirde tamamen kendime ait bahçeli bir ev istiyorum)

 15) Bir hayvan beslemek (Kuş, balık, kedi... Evcil bir hayvanım olmasını istiyorum. Köpek? Hımmm sanırım onu liste dışında tutsam iyi olacak biraz korkuyorum.

 ...

 Daha çok şey vardır elbet ama dün gece aklıma takılıp beni liste yapmaya ve bunu blogumda paylaşmaya zorlayan güç şimdilik bana bunları yazdırttı. Haydi bakalım sen de al eline kalemi kağıdı başla "ölmeden önce yapılması gerekenler listeni" çıkartmaya... Görüşürüz!

Yorumlar

hayatreceli dedi ki…
hmm iyi fikir aslında ilhan olsun bana canım bende düşünebilirim yapmak istediklerimi hadi bakalın inşallah hepsini gerçekleştirirsin canım..
sevgiler...
İnşallah canım haydi yaz sende bakalım senin listende neler var? :)
Sevgiler...
Adsız dedi ki…
Greetings... your blog is very interesting and beautifully written.

Popüler Yayınlar