Bildiğim Doğrular Yıkılıyor






Romantik kurallar artık yenilendi

Belki de ilk öpücüğün her şeyi belli edeceğini düşünenlerdensiniz... Ama uzmanlar bu ve benzer romantik kuralların günümüz ilişkilerinde geçerliliğini yitirdiğini savunuyor.

İş aşkı bulmaya geldiğinde, karşı konulamaz görünen bazı belirli gerçekler vardır. Belki de birinden etkilenip etkilenmediğinizi saniyeler içinde söyleyebilecek katı inançlarınız var. Ya da belki ilk öpücüğün her şeyi belli edeceğini düşünenlerdensiniz. Bu romantik kuralların kendine has hayranları olsa da, uzmanlar bunların günümüz ilişkilerinde geçerliliğini yitirdiğini savunuyor. Kısacası, bekarların doğru bildiği kuralların az da olsa revizyona ihtiyacı var. Nasıl mı?

Eski kural: Birisinden gerçekten etkilenip etkilenmediğinizi saniyeler içinde söyleyebilirsiniz.

Yeni kural: Birisinden gerçekten etkilenip etkilenmediğinizi ancak ilk 3 randevudan sonra söyleyebilirsiniz.
‘İlk görüşte aşk’ tanıdık bir romantik nosyon. Çoğumuz birisine karşı ilk hissettiklerimizin geçerli olduğunu düşünürken, uzmanlar biraz çabaya davet ediyor ve en az 3 kez randevulaşmak gerektiğini söylüyor. Sebebi ise, ilk buluşmada insanların sinir yumağı olması, ikincide çözülmeye başlaması ve üçüncüde tamamen rahatlayıp hatta belki ahenk yakalaması… Ve her ne kadar havada yıldızların, midede kelebeklerin uçuşması güzel olsa da bunlar bir insanın uzun vade potansiyeli olduğunu göstermez.

Eski kural: Olmazsa olmaz listenizdeki tüm kriterleri karşılıyor olmalı.

Yeni kural: ‘Olmazsa olmaz’ listesi kağıt üzerinde iyi durabilir, ama bir kağıt parçası geceleri size sarılmayacaktır.
İstediğiniz özellikleri – dış görünüş, altyapı, eğitim, kariyeri maaş- kontrol edebilirsiniz ama sevgilinizi bir laboratuvar ortamında yaratmayacaksanız istediğiniz tüm özellikleri bir arada bulmak olanaksızdır. Tabi ki belirli standartlarınız olmalı ama mükemmelden azıyla yetinememek pek realist bir tutum değil. “Olmazsa olmaz listeleri başarısız flörtler için klasik bir reçetedir” diyor ilişki koçu Fleming, “Son derece kısıtlayıcı ve kimyaya izin vermiyor, ki aradaki kimya çok daha manevi ve kıymetlidir, yani biraz daha esnek olmaya dikkat edin”.

Eski kural: Zıt kutuplar birbirini çeker   

Yeni kural: Zıt kutuplar rahatsız eder
Tam tersiniz birsiyle çıkmak, size tamamen yabancı ve farklı biriyle vakit geçirmenin keyfini tattıracak olsa da başlarda, ilişki kurmak için hiç akla yatkın bir tercih değildir. “Eğer aynı şeylerden hoşlanmıyorsanız, ikiniz için yatak odasının dışında bir eğlence alanı olmayacaktır. Ve gelecek için aynı şeyleri düşlemiyorsanız, nasıl bir geleceğini olabilir?” diyor Gerçekler, Yalanlar ve Online İlişkiler adlı kitabın yazarı Alyssa Wodtke. Size klonunuzu bulun demiyoruz ama yanınızdaki insan kişiliğinizi tamamlayan birisi olmalı.

Eski kural: Müzik tercihleri sizinkiyle çok benziyor, öyleyse ruh eşi olmalısınız    

Yeni kural: Bir insan istiyorsunuz, ipod listesi değil.
Bazen birisiyle tanışır ve pek çok ortak yönünüz olduğunu keşfedersiniz; bilirsiniz ki bu aşk olmalıdır! Aslında ilgi alanlarınız ve zevklerinizin birebir uyması da sandığınız kadar iyi değildir. Bu kişisel sınırlarınızı belirlemenizi zorlaştıracağı gibi, sevgiliniz sayesinde yeni ilgi alanları edinmenize de olanak tanımaz. Mükemmel ilişkilerden bir kısmı iki tarafında tamamen birbirinden bağımsız hobilere sahip olması ve bunlar için birbirlerine zaman tanımalarına bağlı yürüyor diyor ilişki koçu Dr. Hu Fleming.

Eski kural: İlk öpücüğün dizlerinizin bağını çözmesi gerek    

Yeni kural: İlk öpücük önemsizdir.
Masallarda, ilk öpücük sonsuza dek mutlu yaşamanın ilk şartıdır. Ancak gerçek dünyada muhteşem bir sevgili olma potansiyeli taşıyan insanla yaşanan ilk öpücüğün gayet keyifsiz bir anıya dönüşebilir. “Fiziksel olarak çekici bulduğunuz birisiyle paylaşılan bir öpücük romantik ve erotik bir deneyim olabilir, ama bir ilişki ortak değerler gibi daha karışık vasıflar olmadan mutlaka parçalanacaktır” diyor Piers.

Eski kural: Gerçek aşksa, sürekli onu düşünürsünüz.   

Yeni Kural: Gerçek aşksa, onun hakkında düşünmek iyi hissetmenize sebep olur
“Sürekli birisini düşünmek aşk değildir, karasevdadır ve karasevdanın iyi bir eşleşmeyle alakası yoktur” diyor Fleming. Sonuçta, ne kadar çok düşündüğünüzden çok nasıl düşündüğünüz önemlidir. “Eğer onu düşündüğünüzde sıcak ve rahat duygular hissediyorsanız, bu denge, güven ve güçlü arkadaşlık faktörü üzerine kurulmuş bir ilişkiyi gösterir” diyor Piers. Diğer taraftan, size yazdığı maillerde kendi gerçek duygularını sakladığı satır aralarında ne demek istediğini düşünerek sabahlıyorsanız, sizin olmak istemeyen birisinin peşinde olabilirsiniz.

Nette gezinirken bu yazı çıktı karşıma ben de kopyaladım yapıştırdım ki her daim açıp okuyayım diye. Eee tabi konu aşk, ikili ilişkiler ve duygusal paylaşımlar üzerine olunca ben de dayanamıyorum ne yapayım "aşka aşığım bal gibi" okuyun bakalım sonra da üstüne bi güzel düşünün. Ben kendi kendime soru bile sordum ama yanıt bulamadım bir de siz sorun bakalım kendinize mesele aşk oldu mu eski ya da yeni olsun kural tanır mı hiç diye?

Kaynak:
http://kadincadunya.blogspot.com/2010/12/romantik-kurallar-artk-yenilendi.html






Yorumlar

Popüler Yayınlar