Burçların Anarşisti İKİZLER





Merhabalar efenim ben burcumu söylediğimde ağız burun kıvıran, yüzünü ekşitip arkasına bile bakmadan kaçacağınız ikizler kızıyım. Atsan atılmaz satsan satılmaz ama yine de insanın burcu işte seviyorsun arkadaş!
Bu burçta doğmuş olan birinin karşısında çift gördüğünüzü sanıp gözlüğünüzü değiştirmeye kaçmayın! Burç isminden de anlaşılacağı gibi ikizleri temsil etmekte doğal olarak da bu burçta doğan insanın çift yönlü kişiliği olduğunu bilmeniz gerek. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp tabii ama hiç üzülmeyin ben size burcun tüm inceliklerini teker teker öğreteceğim bilumum zevk için hahaha...
İçimde bir yanı pamuk prenses diğer yanı süpürgesi eksik bir cadı taşıyorum. Gerçekten de bu böyle, prenses olan tarafım; kararsızlığı, plansızlığı en tipik özelliklerindendir ki "bir son dakika insanı olarak" bana plan program yaptırmaya çalışan zihniyete şaşarım ve bir o kadar da kızarım. İnce düşünen, detay atlamayan, kendini sevdirmek istediği insanın hemen dikkatini çeken fıkır fıkır kımıl kımıl bir insanım. En "burnu kaf dağında" tiplerle bile anlaşabilir, İngilizce, İtalyanca ve Almanca konuşabilirim.
Tüm bunlara karşılık mütevazi davranmayı sever, sempatik tavırlarımla anında fark edilebilirim. Şen kahkahalarım öteki yarım küreden duyulabilecek kadar içten ve canlıdır. Resmen sosyal bir kelebek ve sevgi pıtırcığıyım.
Aynı anda yapabileceğim iş sayısının limiti yok, hızlı konuşup hızlı dinlemeyi ve hızlı karar almayı severim. Biz ikizleri bir yere, bir düşünceye bağlamak, onunla zeka ya da laf yarışına girmek çok büyük hatadır. Bunu deneme bile derim.
Şimşek gibi hızlı zekası, keskin bir hiciv yeteneği ile karşısındakini hipnotize edebilir.
Herkes mutlu olsun, gülsün, eğlensin ister. Ailesi, arkadaşları en vazgeçilmezleridir. Ola ki onlar hakkında arkasından konuşulduğunu duysun anında pençelerini çıkarır, savunmaya geçer.
Anlayışlıdır, akıllı ve yaşından olgun karakteriyle her daim takdir toplar. Esnektir, her ortama, herkese kolay adapte olabilir. "Asla" ya da "Keşke" gibi kelimeler sözlüğünde bulunmaz.
En ufak dikkatsizliğinde özür dilemeyi bilir ama küçücük bir sorun karşısında pireyi deve de yapabilir.
Hiç anlamadığı hatta sıkıntıdan patlamak üzere olduğu bir ortamda bile bu durumu çaktırmaz, bozuntuya vermez. Durumu idare edebilme potansiyeli oldukça yüksektir.
Onu bir anda entel davetlerde takılırken bulabileceğin gibi bir anda mahallenin en salaş balıkçısında balık-ekmek yerken de görebilirsin.
Küfür sevmez ve kullanmaz, titiz yanları fazla, mükemmeliyetçiliğe düşkündür.
Sağlığa, spora ve yemeğe oldukça önem verir. Evi, düzenli ve temiz olmalıdır.
Klasik müzik, jazz sever ama içinin derinliklerinde bir yerde arabesk havası da saklı durur ve onu ortaya çıkaracağı zamanı iyi bilir.
Çok yönlüdür, Sezgilerine güvenir ve genelde hep haklı çıkar. Maddiyata pek önem vermez, anı yaşamak hayat felsefesidir. Şu üç günlük dünyada neyin hesabını yapıyoruz diye düşünür geçer.
Heyecanlı, hiperaktif yapısıyla ona ayak uydurmakta epey zorlanabilirsin.
Rutin giden hayatı, katlanılmaz derecede monoton düzeni varsa kendini kafese kapatılmış ve kanatları kesilmiş zavallı bir kuş gibi hisseder.
Eğer gerçekten aşık olmayı başarabilmişse sizi şaşırtabilir çünkü ondan hiç beklemediğiniz tutum ve davranışlar içine girebilir. Bu saatten sonra da göze alamayacağı hiçbir şey yoktur.
Her şeye rağmen çok iyi dost ve sırdaştır. Bir kez tanıdığınızda ondan vazgeçmeniz oldukça zordur (İddia etmiyorum, bizzat söylüyorlar)
Gelelim öteki süpürgesi eksik cadı yanıma bu yanımda evlere şenlik! Karşısındaki kadının, adamın dedikodusunu yapmaktan zevk duyar. Çok sevdiği arkadaşının başka arkadaşlarıyla bir kez anlaşamadıysa bir daha hiç anlaşamaz ve sırf arkadaşının hatırı için de bu duruma katlanmaz.
Birini sevmediyse sevmiş gibi görünemez, istemediği kimseye tahammülü yoktur. Masada sırf hatır gönül için istemediği kişilerle 2 dakika bile oturmaz ya kalkıp gider ya da çeşitli imalarla masadaki istenmeyen su bardağı tadındaki insanı kaçırtır.
"Aşkından geberdiği adama en ciddi tavrını takınarak göt müsün?" diye sorar.
En ciddi yerde en olmayacak saçmalıkları yapabilir. Etrafın şaşkın bakışlarına hiç aldırmaz.
Şarkı söylemeye bayıldığı gibi o karga sesiyle etrafındakileri de bayıltabilir.
Ayarı yoktur. Sokakta bir dolu insan varken bağıra bağıra konuşur, kahkahalarla gülebildiği gibi canı sıkkınsa ve içinden ağlamak geliyorsa ulu orta ağlayabilir.
Kendisiyle her daim barışıktır. Eleştiriye ve eleştirmeye açıktır. Tesadüfen karşısına çıkan insanlarla sanki kırk yıldır tanışıyormuş gibi muhabbet edebilir.
Anlayışsız ve kabadır. Eğilmez, bükülmez, bir şans vermez, söz dinlemez, kimseyi umursamaz, sallamaz, inatçıdır. Açık sözlüdür söyleyeceği ne varsa dan dun diye söyler, acımaz , üzülmez, pişman olmaz.
Sevdiklerine kırıcı laflar söyleyebilir. Taparcasına sevdiği ailesini bile tersleyip, resti çekebilir. Tanıdığı insanlara eğer o an canı istememişse selam vermez.
Evi toplamaktan çok dağıtmayı sever. Üşengeçtir. Kıçını toplamak için bir yardımcıya ihtiyaç duysa da kendi işini kendi yapmayı tercih eder. Patavatsızdır. Bazen ileri geri konuşup senin canını sıkabilir.
Kurallara uymayı sevmez aksine kuralları yıkar geçer, rahatına düşkündür. Mesela işten kovulacağını ya da okuldan atılacağını da bilse buralara istediği kılıkta gelebilir, istediğini yapabilir. Risk almayı sever.
Aşk mı o da ne? Ben anlamam aşktan yürekten bunları boş ver ne haber seksten?
Lükse düşkündür. Parayı sever, maddiyata önem verir.
Dengeli dengesiz tarafları en olmayacak yerde fırt diye çıkıverir ortaya. Aşık olduğu adam damarına damarına basmışsa şaplağı yer ama kazıklandığını hissettiği mağazadaki satış temsilcisine kibarlıktan kırılabilir.
İşinde canını sıkan pürüzler olunca kafasına esen neyse o an onu yapar, gidip birileriyle kavga da edebilir, istifada edebilir. (Yaptım oldu!)
Kavgacı yapısı vardır hele ki bir haksızlığa, istemediği bir duruma maruz kalsın anında cıngar çıkartır.
Öte yandan hoşlanmadığı ama sırf kırılmasın diye istemediği adamla sevgili bile olabilir.
"İkizler arkadaşınız varsa onun insanı ülser yapacak kadar sinir olduğunuz en az bir huyu/özelliği vardır". Mesela sana bir öneride bulunur birlikte bir Humphrey Bogart filmi ya da bir komedi filmi izlemek? Golf alanına gidip biraz golf oyunu oynadıktan sonra bara gidip iki kadeh Bloody Mary içmek? (Muhtemelen hepsini bir arada yapmayı tercih edecektir ama nezaketen sıralıyor) Sen yorgunsun ve bir an önce eve gidip uyumak istiyorsun bu öneriye teşekkür edip başka bir güne ertelemeye çalışıyorsun. Aman Dikkat!



Karşındaki ikizler insanı seninle deli gibi tartışacak ve ikna edici özelliğinden ötürü, elinden geleni yaparak seni çekim gücüne alacaktır. Hatta tıpkı bir koza gibi avucunun içinde sarıp sarmalayacaktır bile Geçmiş olsun!
Tebessümü, baştan çıkarıcı cümleleri ile ona karşı koyman pek mümkün gözükmüyor. Bu durumda öneriyi kabul etmekten başka şansın yok.
İnsan ilişkileri konusunda adeta bir uzmandır. Zihin karatesiyle seni dövmekten beter bir hale getirebilir.
Yazma yeteneği çok gelişmiştir ama mektupları birer sanat eseri sayılabilir zira mektup yazmaktan pek hoşlanmaz.
Hız burcudur, sabır adamı değildir. O, bugün burada, yarın başka bir yerde olabilir. Hem de aniden ve kimseye haber vermeden... Giysilerini, işini, aşkını, hayatını, evini ve düşüncelerini çok hızlı bir şekilde değiştirebilir.
Bir kitabı zevk içinde merak ve araştırmacı yönü ağır basmışsa derinlemesine de okuyabilir. "Eğer bir kitabı başından sonuna sıkılmadan, bıkmadan okuyan bir ikizlere denk gelmişseniz onu hemen Washington D.C.'deki Smithsonian Enstitüsüne gönderebilirsiniz." Haklı bir yorum gibi duruyor.
İş alanları çok yönlü hayatlarına biçilmiş kaftan gibidir. Bir radyo, tv kuruluşunda, halkla ilişkiler kuruluşunda, bir yayın evinde, çağrı merkezi servisinde, oto galeride ya da bir reklam şirketinde aceleyle sekip duran, oradan oraya koşturan ve hızlı bir şekilde laflayan bir ikizlere denk gelmek mümkün.
Dinlenmeye en fazla ihtiyacı olan burçtur ama bunu sevmez aksine her zaman bir faaliyet alanı içinde olmayı tercih eder. Ayak, sırt ve baş ağrıları kabusudur.
Gözleri ve zekası keskin, maceracı, sınır tanımayan hayal gücü ve kaşif yeteneği ile onu incelemeye ya da anlamaya çalışmak yerine sadece güvenini ve dostluğunu kazanmaya çabalamak daha yararlı olur. Çünkü beni daha doğrusu biz ikizleri anlamaya çalışmak atomu parçalamaktan daha zordur. "Biz ikizler insanına yolun karşı tarafındaki çimenler her zaman daha yeşil görünür." Her zaman en yükseğe, en ileriye uzanmak isteriz.
Tamam belki fala inanmıyor olabilirsiniz ama falsız da kalmadığınıza ve hayatınızda en az bir kez de olsa günlük/yıllık burcunuzun yorumuna baktığınıza eminim sizi gidi sizi.

 Bu arada unutmadan benim yükselen de ikizler gerisini siz düşünün artık!





Yorumlar

hayatreceli dedi ki…
ben boğayım ama ikizlerden çok tanıdığım var en enmli özellikleri kararsız olmaları ve çok konuşmaları:))

sevgiler...
Hehehe Boğaları severim, çevremde de var zaten... Kontrollü ve rahat insanlar olduklarını bilirim bi de parayı rahata ulaşmak için kullanmayı severler, oldukça güvenilir bir kişilikleri vardır.

Benden de sevgiler canım =)

Popüler Yayınlar