Küçük Mucizeler Dükkanı

 



  İyi ki okumuşum dediğim kitaplar arasında ilk beşte filan yer alabilir şöyle ki alıp okumaya başlayınca elinden bırakamıyorsun. Dili oldukça sade ve kurgusu etkileyici... Debbie Macomber, günümüzün önde gelen popüler yazarlarındandır. Tecrübelerinden ve gözlemlerinden yola çıkarak yarattığı zorlu karakterlere hayat verebilme yeteneğiyle tanınıyor. "Kısa kes de Aydın havası olsun Gülşah" diyenler için hemen kitabın konusunu anlatayım; Bir örgü kursunda hayatı kesişen dört kadının öyküsü anlatılıyor.
 Lady Hoffman, örgü kursunun sahibesi, kanseri iki kez yenerek hayata tutunma savaşını kazanıyor, bekar, otuz yaşlarında... Hayatının neredeyse tamamı hastane köşelerinde, tedaviler, kemoterapiler, ameliyatlarla geçmiş. Kendisine miras kalan parayla da "Bir Tutam Mutluluk" ismini verdiği dükkanını açmış hem yün satarak hem de örgü kursu vererek hayatını geçindiriyor.
Carol Girard, uzun zamandır çocuk özlemi çeken ancak bir türlü çocuk sahibi olamayan bir kadın. Hayatında her şey mükemmel tek eksiği bir evlat sahibi olmak...
Alex Townsend, alkolik ailesi tarafından küçük yaşlarda terk edilmiş, çocuk yetiştirme yurtlarında büyümüş, hayatı zorluk içinde geçmiş, video dükkanında çalışarak kıt kanaat yaşamını idare ediyor. Bir gün yaşadığı hayata inat öyle düzgün bir adam karşısına çıkar ki... Neyse devamını söylemeyeceğim siz okuyun.
Jaqueline Donovan, eşi mimar ve son derece lüks bir hayat sürmektedir. Sorunu şu ki eşiyle çok uzun yıllar önce ilişkileri sona ermiş ve eşinin bir metresi var. Bunu biliyor ancak yaşadığı hayat standartından vazgeçemediği için bu ilişkiye göz yumuyor ve bir oğulları var. Jaqueline Donovan'ın hayatını ne ya da kim değiştirecek? Söyle-mi-yor-um!




Kitabın arkasından bir alıntı: "Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim...
Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların bir karşılığı olduğunu öğrendim..."

Renkler ve zevkler değişkendir Senden Benden Bizden'cilerim hele ki dünya klasiklerini okumuşlar için peeeh! bu muydu yani hani bunun edebi dili bile denilebilir ama blogumda yer verdiysem de vardır bir bildiğim diyor ve tavsiye ediyorum. Unutmadan geçen gün kitapçıda bunun devamı niteliğinde "Bir Yumak Mutluluk" da gözüme çarpmadı değil!
Balık beyinli ben az daha unutuyordum; kitapta bahsi geçen bebek battaniyesinin tarifi de son kısımda yer alıyor zira benim çevremde evlenen ve bebek sahibi olan/olmayı bekleyen arkadaşlarım bir hayli geniş. Belki canları çekmiştir. Detaylı bilgi için de https://debbiemacomber.com/books  adresini ziyaret edebilirsin.

Yorumlar

bu kıtabı okumayı dusunuyorum cok güzel bı konusu var:) sevgıler blogunuz cok guzelmıs.gorusmek uzere:)
Okumanı tavsiye ederim :) Teşekkürler, senin blogunda çok güzel, beğendim çok :)Görüşmek üzere...
Firarî Yolcu dedi ki…
aa devamı da mı var?
Olamaz, onu da okumam gerekecek yaa. :(
:) hele bunu okuyayım da bir.
Evet canım "Bir Yumak Mutluluk" ismi devamı gibi mi ben de tam bilmiyorum ama en kısa sürede alıp okumak istiyorum :)
dizimanyaq dedi ki…
Okunacaklar listeme dahil ettim teşekkürler:)
Sevgilerimle
Rica ederim canım :)

Sevgiler...

Popüler Yayınlar