Adım Adım Kişisel Bakım Mimi







Çok sevgili arkadaşım http://biricitinyeri.blogspot.com/ beni mimlemiş kendisine çok teşekkür ediyorum. Efenim  bu kez mimimiz kişisel bakım üzerine bir mim(Mim, mim, mim... Bunu söylemeyi ve yazmayı çok seviyorum bana farklı çağrışımlar yapıyor, neyse sus Gülşah Allah seni kahretmesin buraya mim yazmaya geldin çeneye bak!) diye de kendime fırça attıktan sonra gelsin sorular diyorum;

1- Saç bakımı için ne yaparsın ne kullanırsın?

Hımmm! Saç önemli arkadaş! Şampuanım Blendax Extra Hacim(Normal Saçlar İçin) olanını kullanıyorum, yasemin kokulu çok hoşuma gidiyor kokusu. Saç kremi olarak da Elseve Nutri Gloss İnci Parlaklığı'nı kullanıyorum. Saçlarım düz olduğundan arada maşa filan yaparsam saç spreyi ya da şekillendiricilerden kullanabiliyorum ama genelde çok özel yaptığım bir şey yok! Boyasız, doğal halini seviyorum saçlarımın yalnız beyazlarım gittikçe artmakta bu gidişle bir "Beren Saat" olacağım endişesi taşımıyor değilim. Pantene Pro-V saç şekillendiriciyi de ara sıra kullandığımı belirtmek isterim. Heh! Şu doğal maskeler, serumlar filan hiç kullanmadım yahu ama bir kaç kez yumurta sarısı ve zeytin yağı karışımı yapıp saçlarıma uyguladım ve 1 saat kadar beklettikten sonra sirkeli suyla yıkadım.(Annem tarafından azar yiyince de bu uygulamadan vazgeçtim) Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

2- Yüz ve cilt bakımı için neler yaparsın?

Vallahi öyle özel bir uygulamam yok. Yahu düşündüm de pek masrafsız bir kızım ben buradan tüm sevgili/eş adaylarına duyurulur!

Mutlaka Dove Sabun ile yüzümü yıkarım. Aşamam şu; Eğer gün içinde makyajım varsa öncelikle bunu alkolsüz makyaj temizleyicilerle çıkartırım, sonra Garnier'in göz ve yüz makyaj temizleme sütünü sürerim. Sonra Dove'la yüzümü gözümü iyice temizlerim, Nivea'nın Stay Clear'ı uygular(bu toksin aynı zamanda) en sonunda da kremimi sürer yatarım. Krem: Neutrogena.

3- Dudak bakımı için ne kullanırsın?

Dudaklarım sizi de severim çok hatta "Angelina Jolie" ile yarışırız bu konuda vaaay! (Her kadın kendini şımartmayı sever) Nivea'nın dudak koruyucularını severek kullanırım özellikle kışın çatlayan, kuruyan dudaklarıma iyi gelir. Ruj olarak Barbara Bort Shiny Lips kullanıyorum, pembe renkli olanı. Aslında rujla aram pek iyi değil genelde sürdükten sonra yiyorum ve dudağımda ruj var mı yok mu belirsizliğine sinir olup sürekli ruj tazelemektense "aman yeaaa sürme gitsin"! deyip çıkıyorum dışarıya, hem doğal rengi güzel boş ver diye de avutuyorum kendimi.

Not: Kızlar sizinle bir sır paylaşayım ve bu artık bir sır olmaktan çıksın. Gazetede okumuştum dudak egzersizi diye bir şey aynen şunlar yazılıydı; İşte dudak kaslarını çalıştıracak birkaç basit hareket:

- İçinizden geldiği gibi gülün.(Bu benim için en kolayı)
- Ağzınızı havayla doldurun. Ağzınızı açmadan, içerideki havayı sola ve sağa götürün.(Bu ne ya?)
- Bir tavuk bir yumurta cümlesini 30 kez tekrarlayın.(Çok zevkli!)
- Dudaklarınızı içinizden 10'a kadar sayarak birbirine bastırın. (Dudağıma bir şey olmasın?!)
- Bir üst, bir alt dudağınızı sırasıyla dişlerinizin üzerine çekin. (Ne yapıyorum ya?)
Bizzat deneyerek yazdım, sen de dene bakalım etkisi ne/nasıl olacak?

4- El ve ayak bakımı için ne kullanırsın?

Güzel! Bir kadının el ve ayak bakımı önemlidir yahu! Böyle diyorum ama özel bir şey de yapmam o ayrı :) Neutrogena'nın el, yüz ve vücut için rahatlatıcı etkili yoğun bakım kremini kullanıyorum. Kuru bir cildim olduğu için çok fazla el ve yüz kremi tüketirim. Oradan buradan şuradan hoşuma giden bakım kürleri filan duymuşsam da uygularım böyle de huyum var.

5- En son kişisel bakım ürünü olarak ne aldın?

Flormar'ın Ultra Black eye liner aldım. Gözlerime eye liner çekmeyi seviyorum! Bir de ojelerim biter, sık sık alırım. Flormar ya da pastel ojeleri tercih ediyorum.


Çok zevk alarak cevaplandırdığım bir mim oldu, darısı mimlediklerimin başına! Görüşürüz.

Mimlenenler:














Yine dediğim gibi mimlemeyi unuttuklarım ya da kendisini mimlemek isteyen varsa buyursun mimlesin lütfen! Öptüm. Görüşürüz.

Yorumlar

tesekkur ederım canım mimi cevapladığın ıcın dudak egzersızını yaptım sımdı arada bır yapayım yaa faydalı bıseye benzıo :))
dizimanyaq dedi ki…
Cevaplandı canım teşekkürler :)
Unknown dedi ki…
Bu mim bana göre değil Gülşahcım, sebebi aşağıda :))))

1- Saç bakımı için ne yaparsın ne kullanırsın?
*Sadece pantene şampuan ve saç kremi
2-Yüz ve cilt bakımı için neler yaparsın?
*Hiçbir şey
3-Dudak bakımı için ne kullanırsın?
*Hiçbir şey, ruj bile sürmem
4-El ve ayak bakımı için ne kullanırsın?
*Hiçbir şey
5-En son kişisel bakım ürünü olarak ne aldın?
*Şampuan :)

"Hiçbir şey" yazmak yeni bir post açmak istemedim :((( sevgiler canım...
AslıASLI dedi ki…
Dudak egzersizlerini tuttum ben :) bir tavuk, bir yumurta tmm ama ağza alınan havayı nasıl döndüreyim ya, denenmiştir olmuyor :)

Hiç kişisel bakım ürünlerim yoktur. Mecburiyetler haricinde :)

Cevaplarını çok keyifle okudum :)
siyah kuğu dedi ki…
canım benim çok teşekkür ederim çok ince bir davranış teşekkür ederim canım ben sana söyleyim benim güzellik sırlarım çok sır:))
öptüm seni...
biricitconsungunlugu rica ederim, çok keyif aldım cevaplarken :)Ben de yazarken denedim bol bol yapalım :)
dizimanyaq teşekkür ederim :)
ANG teşekkür ederim bu cevaplarda yeterli :)
Aslı evet canım o harekette bende zorlandım :)Çok teşekkürler :)
siyahkuğu rica ederim, tamam canım sırrını öğrenmek isterim :)
DOREMİ dedi ki…
Dudak egzersizlerini okurken gülümsedim..:))Her yerde her zaman yapılabilir..ama bir yakalanırsak gülmeyen de kalmaz hani..:))
crazywomenrosemary komik ama faydalı egzersizmiş öyle yazıyor gazetede :)
Adsız dedi ki…
Ben bir güzellik uzmanı olarak çok hoşuma gitti verdiğin tavsiyeler. Tebrik ederim çok iyi bilgiler. Seni yeni keşfettim seni takip alıyorum. :) bundan sonra sık kullanılar arasında yer alacaksın. yazılarını takip edeceğim.

Dr.Nuran Estetik

www.drnuran-estetik.com

Popüler Yayınlar