Karikatür Sever...






Mizah kelime anlamıyla; kişiye mutluluk duygusu veren, kendini kısa veya uzun süreli meşguliyet sağlayan işlerin sorumluluğundan uzaklaştıran ve insanın kendini iyi hissetmesine yol açan bir kavram olarak tanımlanıyor. Peki ya sence mizah ne hiç düşündün mü? Bence mizah; güldürürken düşündüren, düşündürürken eğlendiren, öğreten önemli bir ifade biçimi. Doğrudan eleştirinin elekten geçirilmiş şekli de denilebilir. "Kafada ışık yakmalı, suratta tebessüm yaratmalı"... Sanat olarak mizah; sanatçının yaşam ile ilgili her türlü konuyu bir çeşit nükte ile çizime taşıyarak ortaya koymasıdır.
Ben mizahı çok seviyorum hele ki sivri zeka ve kalite dahilinde yapılmışsa oh oh! Leman'la başlayan karikatür tutkum Penguen ve Uykusuz dergileriyle devam etti, moralimin en bozuk olduğu zamanlarda elimin altındaki karikatürler imdadıma yetişti hep. Ne zaman canım sıkılsa kendimi birden mizah dergisi karıştırırken buluyorum.
Nasreddin Hoca Fıkraları. Teğet geçemezdim elbet! Değeri, yaşadığı olaylarla değil, gerek kendisinin gerek halkın onun söylediği gülmecelerdeki anlam, yergi ve alay öğelerinin inceliği ile ölçülür. Belki de sırf bu yüzden çok sever ve önem veririz.










Yorumlar

dizimanyaq dedi ki…
Çok yaşa sen :)) zuhal kaldırma beni ahaha . karikatürler ve cem yılmaz için teşekkürler
İlahi ben =)Rica ederim canım benim için bir zevkti :)
Firarî Yolcu dedi ki…
:)
"Çalı çırpıyla uğraştırma beni."
İlginç bir bakış açısı :))
AslıASLI dedi ki…
Onun için mizah dergilerini çok seviyoruz :) bayılıyorum bu karikatürlere :) çok tskler iyi geldi :)
hayatreceli dedi ki…
haha çalı çırpıya bayıldım hepsi harikaydı keyifle okudum:))
sevgierimle canım
Firari Yolcu bakış açısı hakkatten ilginç ama nedense çok tanıdık geliyor bana çevremde bu tarz erkek sayısı az değil :)
Aslı, iyi gelmesine sevindim, mizah hele ki karikatür benim yaşam kaynağım gibi bir şey :)Rica ederim benim için bir zevkti =)
Reçelim, beğendiğine sevindim :)

Sevgiler...
bende cok severım Lemanın karıkaturlerını :)penguende guzeldır :)
mımledım senı bu arada :)
Tamam canım en kısa zamanda cevaplıyorum :)Teşekkürler...
Çok sevdim eklediklerini canım, çok güldüm bayılıyorum bende karikatürlere...
Bende çok severim karikatür :)Hoşgeldin bloguma canım :)

Popüler Yayınlar