Mim Var Dediler Yazdık






Selamlar efendim bu seferki mim biraz psikoloji üzerine ve yine çok teşekkürler canım arkadaşım http://firariruhumunseyirdefteri.blogspot.com/ beni mimlemişsin. O zaman hiç vakit kaybetmeden başlayalım... Gelsin sorular...

1) Kendini seviyor musun?

Hem de nasıl! Her şey kendini sevmekle başlamaz mı?(Soruya soruyla yanıt verilmez eşek kafalı seni diyenlerin sesini duyar gibiyim) Bencil değilimdir aksine sürekli bir paylaşım içinde, sevgi pıtırcığı ve hiç büyümeyen bir kız çocuğuyum resmen!
Sabah kalkıp aynaya bakınca ilk yaptığım şeylerden biri de... Hemen o aklından geçeni sil benden daha güzeli var mı diye sormuyorum tabii ama mutlaka gülümser ve bir göz kırparım aynadaki kendime hatta dünden daha iyi hissediyorum yaşasın hayat! dediğim de olur.
"İtiniz" yazar çekerim, "Çekiniz" yazar iterim. Ben böyleyim. Böyle iyiyim. Kısaca hem kendimi hem hayatı seviyorum.


2) Yapmaktan hoşlandığın şeyler neler?

Valla o kadar çok ki hangi birini yazacağımı şaşırdım. Seçmece yaparsak; kitap okumayı çok seviyorum hatta kitap demeyelim de gazete, dergi yani elime ne geçerse okuyorum hele ki kahve veya çay eşliğinde olursa oh mis gibi!
Evde yalnızsam korku filmi izlemeye bayılırım. (Bu psikolojik bir testti ve sen de benim derinime inmeye çalışan bir psikolog değilsindir umarım yoksa hakkımda iyi şeyler düşünmeyeceksin bu gidişle...
Yazı yazmayı çok severim. İlginç ve yeni duyduğum her şeyi hemen not ederim bu sebeple evde bir sürü not defterim ve ajandalarım var. Blog tutkum da buradan geliyor.
Müzik dinlemeyi, kahkahalarla gülmeyi ve gezmeyi çok seviyorum. Çimlere uzanmayı, bağdaş kurup oturmayı feci seviyorum. Yeni yerler keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak en sevdiğim şeylerdir. Kırmızı şarap ve hafif müzik eşliğinde keyif yapmayı genelde kışın, sahilde uzun yürüyüşler yapmayı ve yüzmeyi de yazları pek severim. Hele sahil kenarında ayaklar suya sıfır hizada çap çap değiyorsa o denize sanırım kendimden geçebilirim.



3) Hedeflerin nelerdir?

Ohooo! Tam adamına sordun be canım hiç öyle uzak hedeflerim yok; önümü görebilecek hedefleri tercih ediyorum. O yüzden şimdilik iyi bir kariyer ve doğru bir evlilik sayılabilir. (Gerçi bu son hedef biraz uzak oldu sanki) Neyse hayaller, hedefler derken zaman geçiyor anı yaşa, anı yaşa!



4) Kendini bir cümleyle anlatabilir misin?

Bir cümleye sığamayacak kadar derin ve karmaşık anlamlar yüklü biriyim.

5) Nefret ettiğin şeyler nelerdir?

Nefret içinde kin de barındırıyor o yüzden biraz yumuşatıp yazma taraftarıyım. Şöyle ki hoşlanmadığım ya da sevmediğim şeyler olarak sıralayabilirim; delice sevdiğim adam tarafından aldatıldığımdan beri erkeklerden nefret ediyorum diye yazmayacağım mesela onun yerine aldatılmaktan hoşlanmadığımı yazacağım(kim hoşlanır ki!) yani birinin beni kandırmaya çalışması canımı sıkar kaldı ki hislerime çok fazla güvendiğimden karşı tarafın bu çabası hep boşa çıkar.
Sigarayı sevmiyorum tatlım! Şimdi içen insanları da sevmiyorum diye yazacağım ama o kadar fazla arkadaşım içiyor ki hatta babam da içiyordu neyse ki bıraktı yazıyı okuduktan sonra küsenler, bozulanlar filan olabilir diye ben sadece sigara olarak genelliyorum. (Leş gibi kokuyor.)


Benden umduğunu bulamayınca en yakın kız arkadaşıma sulanan erkek müsveddelerini sevmiyorum, tiksiniyorum adeta...
Eşyalarım kıymetlidir. Kaybolmasından ya da benden izinsiz başkalarına verilmesinden hiç ama hiç hoşlanmam.
Meraklı Melahat ve olumsuz, asık suratlı kişilerden hazzetmiyorum. Bir ikizler burcu insanı olarak leyleği her daim havada görmüş, ayaklarım ve aklım yerden bir karış yukarıda dolanırım etrafta. Kısıtlanmaya ve de aşırı kıskanılmaya gelemiyorum zira sırf bu sebeple biten ilişkim oldu.
Bir konunun gereksiz yere don lastiği etkisiyle uzatılmasına sinir olurum.
Aşırı özenti, kasıntı ve ukala tiplere gelemiyorum.
Dikkatimin dağıtılmasından, uykumun bölünmesinden ve sevdiğim bir müzik çalarken araya giren radyoculardan pek hoşlanmam.


Yolda yürüyemeyen fakat sokağa çıkmış insanlardan, otobüslerde yapışık ikiz olma azmiyle yanaştıkça yanaşanlardan, 7/24 bunalım modunda gezenlerden, yağmurda ıslanmaktan, grip olmaktan(ay kendimden tiksiniyorum o anlarda tövbe yarabbi!), sevmediğim fakat katlanmak zorunda kaldığım kişi/kişilerle bir paylaşım içerisinde olmaktan, sakız çiğneyip patlatan insanlardan(edepli ya da evinde patlat!), tek tırnağımın kırılmasından hoşlanmıyorum. Bir de sosyal medyada aktif olduğunu düşünerek lavaboya gitse ileti yazan tipler var sizi de sevmiyorum.


6) Favori şarkıların, filmlerin nelerdir?

Bir ara "Göksel'in Acıyor'u" favori şarkımdı. Her an değişiyor. Film de aynı şekilde çok fazla favori filmim var zaten daha önce yazmıştım kendimi tekrarlamayım şimdi.

7) İlham aldığın kişiler kimlerdir?
Mustafa Kemal Atatürk, Betül Mardin ve annem. Arada babamı da örnek alıyorum kendime. Gerçi Rumi ne demiş: "Kendi kendinin idolü ol"!


8) Birisinin yazmış olduğu ölüm notunu bulmuş olsaydın ne yapardın?
Sanırım o an panik yapardım önce sonra da sakinleşip o kişiyi bulmaya çalışırdım ki onu fikrinden vazgeçirebileyim. Baktım bulamıyorum ve iş işten geçmiş oturup ağlardım lan! Düşünsene çaresiz kalmışsın ve bir şey gelmiyor elinden. Çok fena!




Postu beğenen ve kendisini mimlemek isteyen herkes mimleyebilir. Sevgiler...

Yorumlar

dizimanyaq dedi ki…
Canım ben bu mimi daha önce yapmıştım ama beni hatırladığın için çoook teşekkürler:) Bu arada Betül Mardin süperdir.
Tamam canım :) Evet ya kendisi idolüm olur, süper insan =)
Firarî Yolcu dedi ki…
Nefret ettiğin şeyler de gerçekten nefretlik durumlar.
Meraklı melahatlar, uykunun bölünmesi ve sakız çiğneyip (adam gibi çiğnemeden) patlatanlar benim de sinir olduğum şeyler.
agresif prenses dedi ki…
bu mimin aynısını dün bloğumda yapmıştım:)

yeniden yapmama gerek yok sanırım değil mi canım benim :))))
hayatreceli dedi ki…
haha:)) keyifle okudum valla çok şeker bi post olmuş ama bazılarına ben de katılıyorum canım:))

sevgiler...
Firari Yolcu güzel bir mimdi yine zevkle ama bir o kadar sinirlenerek yaptım desem yeridir, nefret ettiğim ne çok şey varmış! :)
agresif prenses tamam canım tekrar yapma tabii :)
Reçelim, çok teşekkürler :)
Unknown dedi ki…
Merhabalar, sadece blogculara özel sözlüğümüze tüm blogcular davetlidir. Buyrun gelin, üye olun yazar olun. :)) teşekkürler.
konu: http://yorumyorum.blogspot.com/2012/03/blogculara-ozel-sozluk.html
sözlük: http://weblog.sozlukspot.com
Merhaba, teşekkür ediyorum ben şimdilik üye olayım, yazar olma fikrini düşüneceğim :)
siyah kuğu dedi ki…
Teşekkür ederim canım kocaman sevgiler...
siyah kuğu dedi ki…
bu arada neredesin sen sesin çıkmıyor umarım iyisindir...
siyahkuğu rica ederim canım :) iyiyim bu aralar yoğunum ondan sesim çıkmıyor pek... Umarım sende iyisindir?...

Popüler Yayınlar