Sen Hiç Sevgili Adayınla 7 Kocalı Hürmüz'ü İzledin Mi?






Ben izledim. Bir kaç sene önce, soğuk bir kış günüydü ve ben çok hoşlandığım çocukla beraber sinemaya gitmek istedim nitekim gittik de... O film mi olsun, bu film mi olsun yok yok şu film olsun derken o yıl vizyonda belki de en son izlemem gereken kişiyle birlikte 7 Kocalı Hürmüz'ü izledim. Ah ah! Ben hatayı başta yapıyorum aslında salak Gülşah adam sana mesajın alasını vermiş, sen saf saf peki, tamam buna girelim de geç otur izle filmi... Bravo! Neyse şimdi kendime kızsam da aslında filmi beğenmiştim ve çok da eğlenmiştim zaten nasıl eğlenmem. Yanımda hoşlandığım ve bir takım gelecek süslü hayaller kurduğum çocuk varken Arı Maya bile izlesem eğlenirim. Şimdi sen ne olduğunu merak ediyorsun tabii. Bir şey olmadı zaten olmasını beklemem de başka bir hataydı zira adam benim şu malum öküz kategorisine aldığım şahıslardan(başta anlayamıyorsun ki) ve ben onu eksenimden öteye iteli baya oluyor. Nedense bugün aklıma geldi ve yüzümde tuhaf bir gülümsemeyle kendimi bu satırları yazarken buldum. "Sen detayı geç salonda ne oldu esas onu söyle" diyenlerin sesini duyar gibiyim ama üzgünüm ki mutluluğum elimde patladı. Öküzümüz telefon elinde yüz defa girdi çıktı, filme de odaklanamadım haliyle, salondakilerin tuhaf bakışlarına mı yanayım yoksa beklenen romantik atmosferin bir türlü oluşturulamamasına mı üzüleyim bilemedim. Ara verildiğinde merakımdan, beni fark etmesin diye sinsi sinsi yanına gittim adam inşaat mühendisi yoğun çok  elemanlarına emirler yağdırıyordu telefonda(belki de fark etti beni kandırıyordu?!) sonra ben yanında bittim hemen üstüne tabii. Ben geldim yahu ben! Annesinin arayacağı tuttu bu kez de, biraz konuştu ve kapatıp bana dönerek "patlamış mısır alayım mı yeriz" dedi. Ben bir süre sustuktan sonra(o an patlamış mısırı kafasında patlatmayı hayal ediyorsun doğal olarak) "olur" dedim. Şimdi nerede, ne yapıyor, hangi kızı kandırmaya çalışıyor, kimin başına çorap örüyor filan hiç bilmiyorum kaldı ki bilmek de istemiyorum. Diyeceğim şu: Kadınlarda erkeklerde bazen sinyali en güçlü nokta üzerinden verir ama anlamak sana kalmıştır.



Bu arada 7 Kocalı Hürmüz filmine gelince; 1800'lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak onun gönlü, berber eşinin dükkanında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona aşık olur... Bu andan sonra doktor ve Hürmüz kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar. Yönetmenliğini Ezel Akay'ın üstlendiği müzikal komedi tadındaki filmin oyuncu kadrosu oldukça geniş ve başarılı. Haluk Bilginer, Sarp Apak, Nurgul Yeşilçay, Gülse Birsel, Halit Akçatepe, Erol Günaydın, Mehmet Ali Alabora, Ezel Akay, Müjdat Gezen, Cengiz Küçükayvaz, Selahattin Taşdöğen, Selen Görgüzel ve daha nice isim... Senaryo: Gürsel Korat Sağlamöz. Televizyonda'da sık sık denk geldiğim olmuştu ama o günden sonra cesaret edip tekrar izlemedim hem ben bir filmi tekrar tekrar kez izlemeyi pek sevmem zaten. 120 dakikada müziğe, dansa, komediye, romantizme ve tarihe yolculuk yapabiliyorsun. İzlemediysen tavsiye ederim, izlediysen bundan sonra aklına ben geleyim. Gülşah kaçar... Görüşürüz!




Yorumlar

onun baska versıonu kocasıyla 7kocalı hurmuzu ızlemektır tanıdığım bı arkadas var:) onemlı olan neyı ızledığın deıl neyı anlayan erkek canım:) guzel fılmdı bende ızlemıstım
Hehehe bu da iimiş yahu! Bana hep bir şey anlamayan erkek denk geldi canım :) Evet film güzel ve eğlenceliydi...
hayatreceli dedi ki…
ayy canım gülümseyerek okudum hoş bir anı olmuş senin için:))

veriri veriri geç versin güzel versin öenmliolan o tatlım benim..:)

çekilişime beklerim yaniiii:)
Reçelim, teşekkür ederim canım :)Hemen geliyorum çekilişe :)

Popüler Yayınlar