TTNET'le Her Şey Mümkün








Geçtiğimiz hafta oldukça yoğun, yorucu ama bir o kadar da faydalı geçti benim için zira TTNET'in "Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek" Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesindeydim. İlk gün; konferans salonu tıklım tıklımdı. T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve TTNET reklamlarının yıldızı, Türk Sinemasının duayeni Şener Şen'in katılımı ve açılış konuşmasıyla oldukça keyifli geçti. Daha sonra yaratıcı ekonomi ve bilişim sektöründeki fırsatlar konusunda vizyon kazandık, ikinci gün; dijital içeriğin sunumu, ticaretin elektronikleşmesi gibi başlıklarda sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanmış eğitimler vardı. Son gün; dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından MIT Enterprise Forum Turkey tarafından iş geliştirme ve girişimcilik programı gerçekleştirildi. Nihayetinde eğitimin sonunda biz "seçilmiş" katılımcılara tören eşliğinde sertifikalar verildi. Unutmadan, eğitimin sonunda bize verilen "Türk İnternetinin Kısa Tarihi" isimli kitap oldukça hoşuma gitti eğer eline geçerse mutlaka oku diyorum.
Benim açımdan çok faydalı geçti. her şeyden önce farklı bir çevre, sektörün öncülerinden dersler, yeni arkadaşlıklar ve girişimciliğe dair pek çok bilgi edindim. Sen de katıl! Bu tarz organizasyonlar kişiye artı değer katıyor. Tecrübeyle sabit!

Bu arada Gediz Üniversitesi'ne ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum, yemekler harikaydı.


Eğitimden Notlar;

-Business Model Generation

1- Customer Segments

2- Value Propositons

3- Channels

4- Customer Relationships

5- Revenue Streamy

6- Key Resources

7- Key Activities

8- Key Partnerships

9- Cost Structure

Bir iş planının 9 önemli ilkesi...

-3 T Kuralı; Technology, Talent, Tolerance

-Ekip çalışması, sabır ve sebat

* Eğitimde akılda kalan ve önemli bir girişimcilik örneği olan Cirque du Soleil izlerken nefeslerimizi tuttuk.


Son olarak interaktif bir şekilde proje hazırladık.

http://www.ttnetteknolojivadisi.com/ eğer ilgileniyorsan bir göz at diyorum. (Biz ekip olarak katılmayı ve bir projemizi hayata geçirmeyi çok istiyoruz)

TEŞEKKÜRLER...

TTNET Ailesi,

Gediz Üniversitesi,

Ben (Kendim)

 Kendime de teşekkür ederim. Facebook'daki reklamı fark edip o dakika CV yollayan benim ne de olsa. Gerçi başta hiç umudum yoktu o kadar kişi içinden "beni mi seçecekler yahu" dedim ama başvurudan 2 hafta sonra mail geldi Tebrikler katılıma hak kazandınız" diye.

Emeği geçen herkese bir kez daha sonsuz teşekkürler!



Kaliteli eğitim, harika bir deneyim ve iyi bir referans; geleceğe yönelik çok iyi bir avantaj sağladı. Çıkan sonuç: TTNET'le Her Şey Mümkün! Bence sloganın hakkını sonuna kadar veriyor.



Yorumlar

hayatreceli dedi ki…
canımm harika olmuş bence ne güzel yeni yeni şeyler öğrenip bunları hayata geçirmek daha nice konferanslara:))

sevgiler...
Çok teşekkürler Reçelim, inşallah diyorum :)
Çok hos paylaşımlar.:))))))
Çok teşekkürler :)

Popüler Yayınlar