Yerinde Yeller Esiyor...






Çok üzgünüm hem de çok! İzmirli olanlar bilir Alsancak İskelesi'nin karşında "İskele Kafe" vardı yıllardır... Sahibesi Adalet Abla ve sıcacık ekibi ile ne zaman canım sıkılsa ya da bir mutluluğumu paylaşmak istesem oraya koşardım. Çok cana yakın insanların ve nezih mekanda bulunuyor olmanın hafifliğini taşırdım her gidişimde... Ne yazık ki bu hafta sonu İskele Kafe'nin yerinde yeller esiyordu. Kapanmış! Yerine İzmir Port mu ne öyle bir zımbırtı açılıyor. Resmen yıkıldım! Tam anlamıyla kötü bir sürpriz oldu bana. O an neler hissettiğimi kısaca şöyle anlatabilirim; boğazımda kocaman bir düğüm, gözlerim dolu ve içim parçalara ayrılmış bir yapboz oyunu... Sanıyorum ki o an hayatımın en kötü haberini aldım da ne yapacağımı kara kara düşünüyorum gibi oldu. Orada çalışan bir kaç işçi vardı yanlarına kızgın, sorgulayıcı ve çaresiz bakışlarla yaklaştım "Ne oluyor burada? İskele Kafe'ye ne oldu?" Aldığım cevap ise sinir kat sayımı arttırmaya yetecek boyutta oldu. Hanımefendi burası İzmir Port oluyor artık, İskele Kafe hakkında bir bilgimiz yok! Nasıl ya? Gözlerim, Adalet Abla'yı veya ekipten birilerini görürsem koştururum diye kolaçan edercesine çevriliyordu ancak hiç kimseyi göremedim. Hemen telefonuma saldırdım ve Adalet Abla'yı arayıp durumu 1. kişinin ağzından dinlemek istedim ne yazık ki telefonu değişmiş. Bildiğim kadarıyla işleri iyi gidiyordu, müşteri portföyü de oldukça iyiydi. Kapatacaklarını ya da el değiştireceklerini filan söylemiyorlardı. Hayat işte! "Teşekkürler size kolay gelsin" diyebildim zar zor... Orası benim için çok farklıydı, sıradan bir kafe değildi bir huzur mabediydi sanki. Üniversitede proje yapmak için, arkadaşlarla özel günler kutlamak adına tercih ettiğimiz sıcak bir yuvaydı. Her şeyden öte dünyanın en iyi yapılmış Tiramisu'sundan bile lezzetli sohbeti ve şen şakrak kahkahaları olan bu kadını, çalışanlarını çok özleyeceğim.
Semi (Üniversiteden en yakın arkadaşım Semiha) bu haberi duyduğunda eminim ki sende şaşıracak ve üzüleceksin. Ama bir şeyler yapmalıyız, çok uzağa gitmiş olamazlar.





Yorumlar

agresif prenses dedi ki…
canım sana güzel bir haberim var:)

orası evet smyrna port oldu ama sahipleri değişmedi yani Adalet hanımı öğleden sonra giderseniz bulursunuz sadece ortak olmuşlar bende geçen gün orda kahvaltı yaptım çalışan bayan söyledi:)yani anlayacağın cafenin adı değişti hala orda :)))

bu arada izmirliler basmış blogger anladığım kadarıyla:)))))

ohhhh olmuşşş:))))
Gerçekten mi? agresif prenses şu an bana o kadar güzel bir haber verdin ki anlatamam :) ay çok sevindim ya hafta sonu gidebilirsem o tarafa uğrarım. Nasıl üzülmüştüm ya... Çok teşekkür ederim...
agresif prenses dedi ki…
ortak tanıdıklar güzeldir:))))

baktım ki çok üzülmüşsün müjde vereyim dedim:)
Gerçekten çok mutlu oldum canım, çok teşekkür ederim :) Dışarıda denk gelebilme ihtimalimiz oldukça yüksek desene =)

Popüler Yayınlar